Informatie over vloerbedekking

Bekende merken zoals Dersimo, Interfloor, Forbo, Parade, Edel, Velux, Zonnelux en Vriesco, vindt u straks allemaal in onze Digitale Showroom. U kunt er nu al kijken Klik Hier

echter we zijn nog bezig met het vullen van data.

Tapijt
Kiezen voor tapijt is de laatste jaren niet het meest voor de hand liggend. Dat is jammer. Want kiezen voor tapijt is kiezen voor comfort, creativiteit en uitstraling. Zachte vloerbedekking is comfortabel om op te lopen (zeker met blote voeten), en het dempt geluiden. Het is makkelijk schoon te houden: regelmatig stofzuigen is voldoende.

Tapijt wordt gemaakt van wol, synthetiche garens of katoen. Wol is gevoeliger dan synthetisch tapijt, maar van nature isolerend (lekker warm dus), veerkrachtig en vuilwerend. Een goede keuze voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Synthetisch tapijt is gemaakt van materialen als polyamide, polyacryl, polypropyleen of mengsels daarvan. Ze combineren voordelen als sterkte, slijtvastheid, elasticiteit en warmte isolatie.

Vuilwerendheid
Op veel tapijten wordt vuilwerende tapijtbeschermer aangebracht. Onderhoud u tapijt door regelmatig te stofzuigen en door vlekken snel te verwijderen volgens de onderhoudsadviezen. Zo blijft u tapijt langer mooi. Kijkt u ook eens naar onze tapijtreinigs Aktie.

Poolsoorten
De pool van een tapijt is even belangrijk als het materiaal waarvan het is gemaakt. Tapijt wordt geweven of getuft.
In het eerste geval worden de vezels van het tapijt in een net geweven over de hele breedte van het tapijt door het bodemweefsel getrokken. Bij het terugkeren v.d naald wordt een lus gevorm dat vervolgens op de rug wordt bevestigd. Bij een getuft tapijt wordt een doorlopende draad, die al dan niet wordt doorgesneden. Er zijn verschillende tapijtstructuren:

Velours tapijt
De vezels worden dicht tegen de rug aangetrokken,waardoor er een lage pool ontstaat.Hety oppervlak heeft veel weg van velours.

Geschoren bouclétapijt
De polen van het tapijt zijn aan de bovenkant afgesneden,zodat je de uiteinden v.d draden ziet.

Bouclétapijt
De draden zijn zichtbaar als lussen die van een gelijke of ongelijke hoogte zijn.

Shagtapijt
De draden hebben een lengte tussen de 25 en 50 mm, zodat de pool erg lang is.Dit heeft een warrige en speelse uitstraling.

Frisétapijt
Polen van het tapijt zijn doorgesneden,maar het tapijtgaren is in elkaar gedraaid en vervolgens weer vastgemaakt aan de rug.Het heeft een ruw oppervlak en is vrij stevig.

Anti-allergie
VORWERK (Mommersteeg) Tapijt: Aanbevolen door de duitse Allergie-en Astmabond.(DAAB)
Zie hierbij de link voor onderhoud VORWERK


Hoge fijnstofconcentraties in de lucht gelden aantoonbaar als gezondsheidsbedreigende oorzaken van allergieen. Overgevoelige maar ook op gezondheid gerichte consumenten zullen zich dan ook willen beschermen tegen het schadelijke fijnstof in de binnenruimten. Deze doelstelling wordt nagestreefd door de DAAB die pas officiele aanbevelingen doet voor producten, indien deze de fijnstofbelasting in de ruimten aanzienlijk verminderen. Met een door de DAAB uitgegeven vignet kunnen voortaan de aanbevolen producten in de handel en in de productinformatie voor de consument duidelijk gekenmerkt worden. Naast het logo van de DAAB bevat het nieuwe aanbevelingsvignet ook het certificaat "geschikt voor mensen met allergie" van de TUV Nord, evenals het GUI keurmerk "vermindert aanzienlijk het fijnstof in de kamerlucht".

Jarenlang heeft tapijt de naam gehad slecht te zijn voor mensen met allergieén. Onderzoek heeft echter aangetoond dat tapijt juist niet, zoals verwacht werd gedacht,een broeinest voor stof is. Tapijt zeker als het een pool heeft, houdt juist het stof vast. Uiteraard moet het regelmatig worden gezogen, maar dan zijn de stofdeeltjes ook weg. Bij een gladde ondergrond dwarrelt het stof juist constant door de ruimte en veroorzaakt daardoor meer klachten.

Pit
Let bij de aanschaf van een tapijt altijd op de PIT(Product Informatie Tapijt)-symbolen op de stalen. Aan de hand van deze symbolen kun je snel zien voor welke ruimtes het tapijt van je keuze geschikt is.

Zeil: Vinyl en Linoleum
Wie de voorkeur geeft aan een natuurproduct op de vloer zit met marmoleum helemaal goed.
Grondstoffen zoals: lijnolie, houtmeel, harsen, kalksteen en jute.
Wie kiest voor dit product is bij ons aan het goede adres.

Marmoleum
Een vlakke,harde vloerbedekking met talloze mogelijkheden.(geschikt voor vloerverwarming)

Ook te koor in een doe het zelf systeem (clicksysteem)

Harde vloerbedekking vereist een vlakke ondergrond,dit kunnen we realiseren door te egaliseren e/o door het plaatsen van een mdf ondervloer(tevens 12 db demping)

PVC
Wel de lusten, maar niet de lasten. Wij verkopen en leggen PVC planken met de uitstraling van een houten vloer, die onderhoudsarm is. De planken zijn leverbaar in vele soorten houtkleuren die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Het reliëf, de noesten en kleur, met en zonder V-groef of gelegd met een accentbies, ademen ze de sfeer van een authentieke houtenvloer, maar zijn goedkoper en makkelijker in onderhoud. 

Het grote voordeel. Ze zijn bijna in het hele huis toepasbaar, ook natte ruimtes. 

Vloerverwarming?
Geen probleem, dit product geleid de warmte perfect en is door zijn geringe dikte dus uitermate geschikt. Heeft u nu plavuizen liggen met vloerverwarming?
Wilt U iets anders, maar ziet U er tegen op om de plavuizen er uit te halen. Ook geen probleem. Wij egaliseren uw vloer en leggen er een PVC planken overheen. Zo blijft U toch genieten van een lekker warme vloer. 

Heeft U een woning waar de vloeren van hout zijn?
Wij hebben een perfecte ondervloer waar wij deze mee uitvlakken als oplossing.
Deze ondervloer egaliseerd de vloer niet alleen, maar isoleerd hem tevens, dus geen last meer van optrekkende koude. 

Appartement (verplichte demping 10 Decibel)
Ook hiervoor is een ondervloer die 12 DB dempt. Met deze ondervloer voldoet u aan alle eisen die gesteld worden wat demping betreft.
U krijgt hier een certificaat bij. Vaak verlangt door de vereniging van eigenaren.
Nog vragen, bel rustig even 0224-551150. Nog enkele praktische zaken op een rijtje.

- Nooit meer schuren, lakken, in de was of olie zetten.
- Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van vlakke vloerbedekking, maar willen wel de uitstraling van een houtenvloer.
- Wij als vloerspecialisten houden ons al jaren bezig met het leggen van deze vloeren.
- Het is dan ook heel belangrijk dat de vloeren van tevoren geëgaliseerd worden of op een MDF ondervloer geplaatst worden, voor een spiegelglad eindresultaat.
- In combinatie met een MDF ondervloer mogen de PVC planken ook gelegd worden in appartementen.
Minimale demping inclusief PVC planken 14 dB. (verplicht 10 dB)
- Daarnaast uitermate geschikt voor vloerverwarming en leverbaar in bijna alle houtkleuren.
- De hoge slijtvastheid en het gemak van onderhoud zijn kenmerkend voor onze PVC planken vloeren.
- Ongevoelig voor vocht en vuil, dus zeer geschikt voor alle ruimtes, woonkamer, keuken, bijkeuken en zelfs de badkamer.
- Eenvoudig schoon te maken met stofwisser en dweil.
- Aangename demping van loopgeluiden, geen zogenaamd “klik-klak effect”.
- Houd U van de uitstraling van een houten vloer, maar ziet u op tgen het onderhoud, kom dan eens vrijblijvend bij ons in de winkel kijken.
- Moderne, klassieke of ruige vloer met of zonder V-groef of accentstrook, door de grote diversiteit van dessins is er voor elk interieur wel een passende vloer.